Elvonás
Csak nem otthonülő lettél,
te hébe-hóba jövő, mindig menő
manó?
Harmadik este nézem innen
loggiámról a senkiföldjét.
Városi fények, hol város
nem lehet.
Érdekes.
Hülye kis dallam.
Mondjuk passzol a szélhez.
Nem tudom, hol hallhattam,
de passzol a szélhez.
Csak hosszú kabátom nincs,
meg nem is sétálok a városban,
bemehetnék éppen a városba,
de nem megyek a városba.
Minek is?
Hogy találkozzam Bíró barátommal?
Esetleg beszéljen a neoimpresszionizmusról?
Vagy gesztenyét vegyek?
Nem bírnám lenyelni.
Utolsó busz?
Tíz perc.
Még elérnéd.
De nem,
nem megyek be a városba,
a városba,
a városba!!!
Nem mozdulok innen a loggiámról.
Nézem inkább a senkiföldjét, a fényeket.
Tőlem fújhat a szél.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.