számokba rejtve
- parafrázis -
egész vagyok és te bennem
csak rész - végtelenem
így kiszámítható
- mint minden
vagyok isten:
egy és oszthatatlan
mással csak magával
szorzód lehetek
s mint kör az egyenest
oly érintőtlen hagylak
kívánhatsz magadnak
- hatványod leszek
de te nem lehetsz
tőlem se hitványabb se több
maradsz ami vagy: tört
minket a különbség
vagy épp a közös többszörös
összeköt most
akár a párhuzamost
a távoli végtelen
már nincs egyenlet se benne
ismeretlen - vagy te meg én
itt a mértani középen
- semmiért egészen -
csak ennyit akarok
és e sajátos szögből
hol már közel a nulla fok
halmaz vagy egy pont körül
és én pont ott - legbelül
számon tartalak
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.