Menekülj!
Ha egy nő fogyókúráról kezd beszélni,
hörpintsd ki kávédat, és menekülj!
Ha egy másik kikezd veled, és miután
összejöttök, kijelenti, hogy nem kacér
dupla adag zabot adj hátasodnak este,
másnap hajnalba föl a nyeregbe, és menekülj!
Ha egy harmadik, valami levelibéka,
pár melletted töltött év után valóságos
díva lesz, mindenhol férfikoszorúban
semmi türelem!, cilindert fejbe, sétapálcát
kézbe, az első konflist leinteni, és menekülj!
Ha egy negyedik, számtalan gyereked
anyja, egy reggel a kifutott tej fölött
kifakad, hogy hónapok óta nem élvez
ne tépelődj, hogy ezt te hónapok óta tudod,
nincs gyógyszer, keresd ki a keresztúton
a táblát, hogy anyám, és menekülj!
Ha az ötödik, hatodik, ezredik bevallja,
hogy álmában megcsalt, ne legyenek
kétségeid, hogy ezt ébren is
megtette mielőtt összezavarodnának
a méretek, hagyd magad mögött Liliputot,
Gulliver, és menekülj! Ha kiderül,
hogy szűz, ha az, hogy egy ordas,
ha bálványozza az apját, ha téged,
ha Mikes Kelement, ha az ő palacsintája
a legjobb a világon, ha minden
éjszaka csütörtök éjszaka, ha minden
éjszaka, mintha Gagarint lőnék ki,
ha koporsóban is, ha tulajdonképpen
férfi, ha tulajdonképpen te vagy nő
menekülj, menekülj, menekülj!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Véletlen madárKiadó: Balassi Kiadó