KÉRDÉSEK
Mostanában gyakran megkeresek
Egy józsefvárosi kisgyereket.
Messze tűnt időnek a tanúja,
Ha találkozunk, faggatom újra:
Mikor mesék közé menekültél
És a hátsó lépcső kövén ültél,
Gondoltál rá, ha nagy leszel egyszer,
Mihez is kezdesz az életeddel?
Ha megismered majd a világot,
Ha mindennek a végét is látod,
Ha látnád magadat megtört vénnek,
És éreznéd a közelgő véget,
És látnád, hogy álmaiddal mi lett,
Megkérdeznéd-e magadtól, minek?
Ha kétségeid merülnének fel,
És értelem rá semmit nem felel?
De ostobaság amit kérdezek.
Mit felelhetne rá egy kisgyerek?
2005.04.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.