HOL VAGY? /JÚLIUS 1./
Már a hatodik éve, hogy halott vagy.
És én még mindig csak kérdezem: Hol vagy?
Hát elment talán a maradék eszem,
Hogy tudom, de mégis mindig kérdezem:
Hol vagy? A csillagokban, vagy az égben,
Vagy a beláthatatlan messzeségben?
Hol van, melyik, amely téged rejteget?
Jaj, hol kutassalak, hol keresselek?
Kérdezem, pedig tudom, fent nincsen ég,
Csak bejárhatatlan űr a messzeség.
Keringő égitestek a csillagok.
Mit is keresne közöttük egy halott?
Tudom, ott vagy, ahol a többi holtak,
Akik nincsenek, csak valaha voltak.
De mint imamalmot a szerzetesek
Forgatják, mert egyebet mit tehetek,
Ismételgetem, mert a szív az makacs,
És számon kéri tőlem mindig csak azt,
Mert a szívnek úgy fáj és olyan nehéz,
Hiába próbál magyarázni az ész.
Nem akarja tudni azt, hogy halott vagy.
Ezért csak újra kérdezem: Hol vagy?
2005. Július 1.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.