Wilhelm Harm: Rigó Húsvét reggelén /mûfordítás németbõl/
A hajnali égen fény egy piros fény,
Egy csendülés a levegőbe fel:
Beharangoztak Húsvét reggelén -
És hallom, hogy egy rigó énekel.
Énekel a gerinctető felett,
Kerteken, utcákon száll a hangja.
Énekel, mert a tavasz érkezett,
Énekel és nem hagyhatja abba.
Énekel ujjongva, telt kebellel,
Múltán a béklyónak, szorongásnak.
Egy dalt énekel mennyei kedvvel,
A dal neve: Krisztus feltámadt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.