Mínusz tíz fok hideg volt ma reggel.
Birkózik a kályha a hideggel.
Már ő sem fiatal. Megöregedett,
Elég nehezen győzi le a telet.
Én jól megtömöm. Csak zabálja a fát,
Ez erőt ad neki és harcol tovább.
Tarts ki kályha, majd megjön a tavasz
És kettőtöktől a hideg elszalad.