Duma György
Testamentum
Az én hitem az enyém,
nem osztozom mással,
s nem hiszem, hogy bárki
a sajátjába átcsal.
Az én imáim versek,
rólam, de értetek,
akkor is, ha néha,
nem mindent értetek.
Az én keresztem bennem.
Véres minden szöge.
Magam növesztettem,
csont és hús a zöme.
Az én Jézusom ember,
és nem házakban él,
s nem félem hatalmát,
bár közelít a tél.
Az én templomom tágas,
elfér benne száz nép,
tartsa össze őket
békességes szándék.
Az én vetésem egy csak,
milliárd közt elvész,
de mivé lesz az ember,
ha oda minden kertész?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-10-17 15:07:24 Utolsó módosítás ideje: 2024-10-17 15:07:24
|
|
|