Szétfolyó időben
ahol az utca sodra magából kidobott
tarka színkoszorú füstözte a teret
megálltam
zöld fény folyt kezemről
piros fénytócsában a lábam
várt lépés-parancsot
autók szemei villantak
pergő gumik alatt fordult a tér
a kőrengeteg színes kaméleonjaiként
üzletsorok áruházhalmazok
háztömbnyi bevásárlócentrumok
neon-szó-szimbólumai versengtek
kegyes pillantásomért
kiabálva tülekedve forogva
csillagszemekkel sziporkázva
a kölnivíz esőt tejszínhab hóesést
mind nekem kínálva
kirakatok úsztak el
ravaszmosolyú hirdetések áradtak felém
szagtalan hónaljú kirakatbabák pukedliztak
vérmes nyakú motorok szaglászták cipőm
műlombok műárnyéka alatt
műnemiszerv gúlák roskadoztak
televízió csordák galoppoztak ünnepélyesen
üvegfalak mögött nehézfényű
kocsik guggoltak
sűrűsödő mozdulatlanságban
a mozik színházak szájából
kiözönlöttek rendezetlen sorokban
utcára seprűzték vendégeiket
a szórakozóhelyek is
égigérő reklámok alatt siettek tova
szétfoszló képekbe markolt tudatuk
dalok morzsolódtak
szógyöngyök hullottak porba
a reklámok tovább rángatóztak értelmetlen
mert labirintus utcák sarkán megritkulva
hazatértek gyorsan
forró ágyakban szeretni egymásra hajolva
és gyűrték párnáikat sötét arcú szobáikban mind
sorsukban összeforrt barátaink
az egészségesek
a lelki sérültek
szelíd szemű depressziósok
látnokok és magányosok
a kábítószerbe ájultak
a homoszexuálisok biszexuálisok és nemszexuálisok
az éveken átbicegők
az életen keresztülrohanók
a süketek sánták a fogyatékosnak születettek
a boldogok és a boldogokat ablakok mögül figyelők
horkoltak a jóllakottak
életiszonyban szenvedők csikorgatták foguk
kamasz fiúk nyála csöppent
mosolyogtak a szépek
felordítottak az epilepsziások
gyilkosok zokogtak áldozatok kiáltottak
levegő után kaptak a haldoklók
elektromos állomásokon transzformátorok zúgtak
szennyvízcsatornák derítőin sáros lé hömpölygött
műholdak jeleket lövöldöztek hangtalan
erőművek álmos mutatói remegtek
kvarcóra sercent
szétfolyó időben
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-09-04 05:11:50
Utolsó módosítás ideje: 2024-09-04 05:11:50