Akiket szerettem
A vizek titkait miért
fecsegik ki az evezők,
ha úgysem érti senki?
Én sem tudom elolvasni,
hogy a szívem repedéseibe
gyűrt cetlikre mit írtak
a gyerekek és a nők.
Ám a legrosszabb versemben
is otthon vagyok. Vihar jön?
Sebaj, bedeszkázom az
ablakokat, kávét főzök,
kedves költőimet olvasom
újra, és mindig el-
számolok százig, mielőtt
elszámolnék a végtelenig.
Ti mind,
akiket szerettem,
még ma velem lesztek
az elveszett paradicsomban.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Parnasszus, 2023/6.
Feltöltés ideje: 2024-02-12 00:28:56
Utolsó módosítás ideje: 2024-02-12 00:28:56