Végjátékok
Az új lakásban a kis szobában
Magam szereltem fel a polcokat
Az ágy felett most glédában állnak
Versek regények más ezer kötet
Kicsik nagyok véknyak és vaskosak
A sógornőm háztűznézőbe jött
Egy éjjel majd-aggodalmaskodott-
E sok tudás fejetekre szakad
És ott maradtok a romok alatt
Biztos jól tartanak a konzolok
Nem félek hogy ekképpen pusztulok
Tudom a konzoljaim biztosak
Bár szebb halált képzelni sem tudok
Mint veszni ennyi remekmű alatt
xxxx
Úgy gondoltam ha elmegyek
Az unokámra testálom
A másfél ezer könyvemet
Hogy őrizzék emlékemet
A lányom ezen csak nevetett
Mert nem talál nekik helyet
Különben is feleslegesek
Van internet pc tabletek
Már csak porfogók a könyvek
Titokban ejtettem könnyet
A Gutenberg-galaxisért
S a jövendő utódokért
Mert kísért a fájó gondolat
Hogy minden galaxis helyén
Csak egy fekete lyuk marad
xxxxx
Ha majd minden digitalizált lesz
Zúzdába kerülnek a könyvek
Egy-két kötet múzeumi tárgy lesz
Üveg alatt csodálhatják csak őket
A zúzalék meg újrahasznosulva
Terjeszti tovább a kultúrát
Ígyen környezet-tudatosulva
Biztosítja a higiéniát
Mert nem áll meg a túlszaporodás
Elfogy az olaj a gáz mind elég
Vízkorlátozás üvegházhatás
De vécépapír biztos lesz elég
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-07-18 11:53:35
Utolsó módosítás ideje: 2023-07-18 11:53:35