Elbitangolt hát felettünk
ez az év is.
Próba-szerencse nekivágni
az újnak.
Harci kakasok tűzpiros
taréja duzzad,
s talán nevetnénk is, ha
nem életre-halálra
menne a játszma.
Megbarnult ikonok
szentjei szeméből
igazi vér csurran,
nem pópa tölti föl
hátul a kis tartályt
friss vízzel hajnalban.
Jámbor a nép, hallgat.
Talán nem is tudja,
ija-fija halott, rakják
tömegsírba.