Csak a reggel van
A délelőtti város nem ismeri a gyári munkást,
aki reggel munkába megy és fél ötre végez.
Másnapra mégis feltámad valahogy
és járja az esti és kora reggeli utcákat.
Általában haza, vagy a gyárba, fordítva esetleg.
Rohangálni a gyár idegrendszerén, a mámor.
Ha mégis napközben látni az utcán, az nem ő,
hanem a gyár egyik kezes-lábas fogaskereke.
Csütörtök, délelőtt tíz órakor körtét cserélni otthon,
kimondhatalanul valótlannak tűnhet. Kedden,
délután kettőkor kutyát sétáltatni, mesébe illő.
Ebnek és az embernek egyaránt.
Talán a hajmeresztés magas fokát, egy hétfőn,
tizenegy órakor elfogyasztott lekvároskenyér okozná.
Abszurd. Ekkor a munkás, a hétvégén gyűjtött és hétfői
buzgalmával kevert kapacitásával dolgozik munkahelyén.
A vers végén tanulságként bátran leírhatjuk,
hogy nem létezik a mindenség, nyolc és öt között,
hétfőtől péntekig. Ez csupán egy fantasztikus,
alternatív világ. Itt csak a reggel van, az este és a gyár.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-12-15 04:17:18
Utolsó módosítás ideje: 2022-12-15 04:17:18