esti töprengő
talán ha tenyereden
eltörtek volna a szegek
talán ma én is hinném
hogy léteznek istenek
ha a jó kereszten feszül
de dőzsölve él a rossz
hát mit érnek az istenek
ha mindig győz a gonosz
lyukas garasként a hit
elgurul s meg nem lelik
vállukon viszik a tolvajt
s a munkást megverik
nincs se isten se jóság
csak egy szajha a remény
ígér kecsegtet s végül
elillant mint ez a költemény
miféle ez a világ
s miféle benne az értelem
ha árú cikk a gyűlölet
s valuta a félelem
és mint már megannyiszor
őrült ül a nép nyakán
minek se pénze se istene
csak van egy ellopott hazán
talán ha tenyereden
eltörtek volna a szegek
talán ma én is hinném
hogy léteznek istenek
de tenyered sebein
vérvirágot virított a kín
ha rajtad nem segített isten
hogy segítene valakin
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-10-01 09:06:32
Utolsó módosítás ideje: 2022-10-01 09:06:32