mesét habbal
incitatus a bolond nyerít ágaskodva
celan bájitalától talán megnyugodna
kivágtat a határszélre csúfos vereségre
hiszen a párának nem ott az ellensége
történészek jogászok lapoznak a naptárban
darazsak zavartan zümmögnek a kaskában
szürke galambok a fejek körül szállnak
incitatus gyűlölködésére golyókká válnak
incselkedik erre de leginkább arra
ujjal mutogatnak rá mintha volna szarva
országa vagyonát magának véli
köpönyeget forgat (irháját páncéllal védi)
a vármegyékben a hős ispánok
meghajolnak előtte a hitványok
(a holdudvara ugyanolyan fajta)
a vélt egyharmadot nyomorba hajtja
a lólába egyre inkább látszik
isten előtt hiába kúszik mászik
történetem ennyi abbahagyom végül
itt marad az egész tanulságok nélkül
mondani csupán annyit akartam
rothadtsárga levél lapul az avarban
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-09-20 01:31:16
Utolsó módosítás ideje: 2022-09-20 02:52:52