Hol a helye?
Botorkált a Hold fényében a néni,
a barna szvetteres lány ott volt vele.
Egy Chopin-nocturne dallama kísérti,
de elengedni a lányt nincs ereje.
Maradj még, kérte, rám feszül az este,
Hogy is volt, mikor a nocturne véget ért?
A lányka arcán a választ keresve
összehúzta magán barna szvetterét.
És abban a tompa, imbolygó fényben
tényleg megölelt ott az óvóhelyen?
Vagy csak elvesztem szép tekintetében,
ahogy a rádión tartottam kezem?
Azt a borostyánkövet nekem adta,
vagy csak álmodtam vele? - nem tudhatom.
Disszidált előlem ez az ebadta,
vagy agyonlőtték még ott az udvaron?
Botorkált a hold fényében a néni,
a barna szvetteres lány nem volt vele.
a Chopin-nocturne többé nem kísérti,
romantikának rég máshol a helye.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-09-04 21:53:14
Utolsó módosítás ideje: 2022-09-04 21:53:14