KOCÁK
Az üzleti találkozókon résztvevők valójában füllentők.
Kevésbé ostobák.
Úgy vélik, az ostobaság az, ha a kottafejek
nem bátorítják a kocákat.
A kocák elementárisak és kijönnek a hallójáratból, hogy megrökönyödött borospalackokat
legeljenek a réten.
Fodrosra marják a lábbeliket, baglyot hintenek a kandallóra.
Jegesedésük ártér, ahová csak a szinkrontolmácsok
furakodhatnak be.
A fagy nyekergésekkel dolgozza meg őket.
A nyekergő kocák alatt az összevissza álló szalmaszálak kiábrándultságot szőnek.
Egy fregoli úszik el a szemük előtt, ilyenkor úgy tesznek,
mintha az űrcsizmák sarkai lennének.
- A csillevég tarifája mérlegeli a célzott megoldásokat - horkannak fel -. De vajon létezik-e tésztakaró?
Amennyiben létezik, elítélik, mert nincs hozománya.
A kocák imádják a témariasztó mocsarakat;
onnan a leglehetetlenebb kicsalni őket.
Négykézlábra ereszkedve szaglásszák a muhart, mert a rózsa-színház páholyai
mind üresek, a délcegséget meg posztóba csavarták a légyottok.
Hóbortosak, de nem kiállhatatlanok.
A körömrágás metrójára habozás nélkül felszállnának, ha nem vigyázok rájuk.
A dekorációs házban a habosított műanyag mögé bújnak
és bevallják, hogy titokban szőrszálhasogatók. Megesik, hogy beszerzési gondjaik
támadnak, ilyenkor megbecsülik a millimétereket is a méterrúdon.
Ötletes járgányuk a kereplő tipli, jelképek navigátorához utazgatnak
vele.
Egyáltalán nincs diktafonjuk, mégis, egyfolytában diktálnak
az alul bozótot felfejtő titkárnőnek.
Az albínó zsűriben teljes vállszélességgel a kocák vezetnek.
Az albínó zsűri fogdmegjei a kocák, kiszámíthatatlanságuk a gyémánt csiszolásával vetekszik.
Újításaik fergetegesek, ők találták fel többek között
a talizmán telén vitatkozó urakat, a sólyomagyarat, a pamfletet a rosszmájúságról, a vitriollal működő szónoklatot.
Nem vallásosak, de gondosan mérlegelik a helyzetet: - nyalogasd a mélyhegedű húrját,
mitől az antikvitás begerjed -, hiszik.
Szaporodásuk lúdbőrözésen alapszik.
Különcök.
Bámészkodók.
Morcosak a túlméretezett bikinik miatt.
A ritmuskirály tiszteletére, egymás nyomában bukdácsolva, díszkeresztet öltenek.
Szemüvegre szorulnak, ha a kadétok felzárkóznak a homoksivatagban
fesztelenül sétálgató szfinxhez.
A kocákat én alkottam, következésképp, ha nem tetszik nekik valami,
bennem dúlnak-fúlnak a kocák, akiket bátorítania kéne a kottafejeknek.
A mai napon üzleti találkozón veszek részt, hát kopasz fejemet simogatom.
Majd nagyokat füllentek.
Nem vagyok ostoba, elárulni az igazságot a többi befektetőnek!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-02-07 10:35:34
Utolsó módosítás ideje: 2022-02-07 10:35:34