sztereotípia
a nagyanyósom
nejem nagyanyja
pengevékony pengeerős
pengeszikár öregasszony
házmester az üllei út ötvenben
na ott rend voltt
a kúrvarégmúltidő jele
minden háborút végig
mindegyikből keményebben
rántotthús rizsával
a húslevesbe ő gyúrta a tésztát
asztalifehérből egy fröccs utána
ha egész héten krumplifőzelék
de vasárnap akkor is
a kávésdobozba gyűjtött kapupénzből
szeretett
gyurikám egy kis snapszot
kétésféldecis kevert
nagyon keveset töltött
de csak nekem többször is
ezt a zsoltároskönyvet rád hagyom
nem vagyok vallásos
jó jó egyszer még jól jöhet
megvan most is akkor volt százötven éves
jaj most már mennyi is
meg egy márvány asztallap
valami sublót teteje lehetett
ez a kettő
nyanyanya
a unokái hívták így
nem tudom hol lehet
valahol fönt
oda nézünk kérdőn vasárnaponként
mit szólna ha látná
nem rántotthús az ebéd
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-01-30 09:12:11
Utolsó módosítás ideje: 2022-01-30 09:12:11