tanú
fiatal vagyok
legidősebbnek lenni a családomból
mindig volt öregebb
mindig volt kitől kérdeznem
a néprádió varázsszeme
noviszád az jól jött
meg nagyfater pipájának parazsa
csak mesélt az ment sötétben is
neki még kardja is volt
meg a derekában a srapnel
onnan tudta mikor fog esni
negyven éve halt meg
azóta a háború csak könyvekből
hiszem ha akarom
az öregemtől a másodikról tudok
már olyat ami nincsen a könyvekben
már nem is lesz mert nyolc éve halott
nem tudja leírni
tőlem nem lenne hiteles
nekem 56 még nem volt tudatos
amit az átélőktől hallok az meg ahány annyiféle
annak hiszek aki szimpatikus
igen az ötvenhat az határeset
még élnek sokan akkori fiatal felnőttek
de az emberek nagyobbik részének
az ötvenhat már olyan mint az aranybulla
a könyvekben
hősök meg gecik
attól hogy ki írja
kinek a rendelésére
van hogy ugyanaz később mást rendel
ugyanattól
nekem az új rend még megvan élőben
már felnőttként
túl sokan azért már nem
a többségnek ez is csak aranybulla
akarom hogy maradjon olyan írás is
hogy néha a hősök a gecik és fordítva
hogy legyenek verziók
na ez az írás a másik
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-10-06 16:06:08
Utolsó módosítás ideje: 2021-10-06 16:06:08