odúlélek sóhajmadár
sárgalevél eső szitál
üres dróton néma fészken
emlék gubbaszt bágyadt fényben
holló kering dió koppan
nyugati ég lángra lobban
bíbor ömlik mint a láva
felizzik a darázs háta
meghasadó szőlőszemek
pityeregnek a mag pereg
sötétül már föld az árok
fűben ülök rögnek állok
árnyék lábú este sétál
a délután elszunyókál
körbenézek őszi határ
odúlélek sóhajmadár