augusztusi hajnal
hajnalig hajlik az éjszaka ága
túlérett csillag a földre pereg
sóvárgó sóhajjal gyűjti kosárba
fényét a lélek és sajog a heg
menekül a sebzett elűzött árnyék
napsugár lándzsák döfik a levegőt
pipacsszirom hull a sápadó ajándék
s befedi a reményt a térdepelőt
görnyedő fűszálakon harmat gurul
vakondtúrásban csetlik-botlik a szél
csigaházba bújik s kuncog huncutul
egy ábrándos álom majd nyugodni tér
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-08-11 21:05:58
Utolsó módosítás ideje: 2021-08-11 21:05:58