Lábával felfelé kalimpál a világ,
mint kivénhedt szajhák,
rutinból szerelmet vadászva.
A hanyatt esett bogár is
fogódzna valami fűszálba.
S ha végül talpra áll,
arra a levélre száll
megint, ahonnan leesett.
Ostoba ösztön
vagy öngyilkos baleset?
Vagy fejre állva értelmet
nyer az értelmetlen is?
A hamis igaz?
Az igaz hamis?