A kód
Öröklét negyven négyzetméteren,
a téren lenn akárha zombi jár-
na, varjú károg, s eltévedt sirály
vijjog, pánikba fúlt az értelem.
Néhány jól összetákolt kémelem
tudást, hatalmat, rangot negligál,
lehetsz pap, munkás, földműves, király,
elér. Hiába minden védelem.
A tűzfal összeomlott, és a kód
a résre rátalált a hardveren,
s az otthonom csupán a börtönöm.
Élménymorzsákat gyűjtök hangyamód,
s csak ténfergek (az Isten tart velem),
mint láncra vert eb kényszerű körön.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-12-02 18:28:42
Utolsó módosítás ideje: 2020-12-02 18:28:42