rap
a kutyák a koncért a mészároshoz mennek
tőle függnek már a jogok és a rendek
ne higgyétek haverok, hogy nincs rátok törvény
előbb-utóbb magával húz a hatalmas örvény
tudjuk, hogy a legrövidebb út a görbe
haver azért te is nézzél a tükörbe
(ének...)
édesanyám száz szál virág
nem mondtad, hogy rút a világ
szépre tanítottál mindig
s hogy jó legyek a sírig
alacsony a nyugdíj és drága a krumpli
szavazatért elég tíz kilónyit adni
tudjuk, hogy legrövidebb út a görbe
hatalmasék nézhetnének a tükörbe
az ördögöt ők sem magukban látják
ki annak nézi őket titkon kicsinálják
(ének..)
édesanyám száz szál virág
nem mondtad, hogy rút a világ
szépre tanítottál mindig
s hogy jó legyek a sírig
már nincsen munkás se munkás ököl
a sok birka mindig hátra hőköl
elbégetik magukat mert nekik se tetszik
hogy nyakukat időről időre elmetszik
de ennyi, bégetve mennek a vágóhídra
ostobák, nem tudják, hogy egyikőjük se hidra
nincsenek górék se munkás gúnyában
öltönyt öltöttek ki tudja hányan
köpönyegforgató lett valamennyi
lesajnálom őket véleményem ennyi
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-11-02 17:19:18
Utolsó módosítás ideje: 2020-11-02 17:52:18