Hannibál no, avagy adtam az elefántnak nevet
a síkság nyugodt nincs
hideg se sár balra a
kiszáradt mocsár ahol
Alifja elmerült
ő volt a sztár a behemót
aki átkelt a hegyen és a
sok bolond Istent kiáltott
lehetetlent
ám mit sem ért a nagy vivát
végül meghalt az elefánt
s mikor hazafelé tartott a sereg
valaki mégis látta Alifját
ahogy a parton kijárót keres
most csend van
már nem trombitálnak az
elefánt-angyalok
csak pár természetvédő vitáz
a mocsár helyét tábla jelzi
itt járt Hannibál
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-09-29 18:17:08
Utolsó módosítás ideje: 2020-10-14 19:55:39