Hova lett?
Nincs alku? De hát alkuszol!
Konspirálsz, hogy fenntarthasd magad.
Vállalásod világ vállalása,
mégis ellene szól minden szavad.
Kétfelé is hazug áruló vagy!
Saját hazádban idegen haza.
Menekülhetsz, de nem tud megvédeni
magadtól sem a félelmed fala.
*
Nincs alku, feleled. No persze —
de hát ez a megrepedt pohár,
ez a szétömlő undor, ez az este.
Nincs alku, mondod, de hol van az már?
Nincs alku, bizonygatod egyre —
de hát itt ez a behorpadt alkony,
ez a hullám, amint habot vetve
ítéleteddé fröccsen szét a parton.
Munkanap virrad az ünnepekre,
a csapszék benned most is nyitva áll.
Álladon támaszkodsz lerészegedve,
nincs alku, mondod, de hol van az már?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-03-27 00:00:02
Utolsó módosítás ideje: 2023-03-27 00:33:34