KARÁCSONYEST
A Karácsonyok is elmennek sorra.
Emlékezem régi Karácsonyokra.
Valamikor régen gyermekkoromban
Napokkal előbb vártam izgatottan,
Hogy amikor majd eljön ez a nap,
Mi lesz vajon karácsonyfánk alatt?
És amikor meggyújtották a gyertyát,
Rám szállt valami csendes meghatottság.
Felnőttem. Már Vele díszítettük a fát.
Jöttek a gyermekek és az unokák.
Megnőtt a család és mind egybegyűltek,
Mi meg boldogok voltunk, ha örültek.
Amikor elment és magamra hagyott,
Szomorúbbak lettek a Karácsonyok.
Most már csak egyedül díszítem a fát,
Jönnek Karácsonykor a dédunokák.
Most a karácsonyfán villanyfények,
De a régi kis gyertyák szebben égtek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.