Gothami elégia
A bőregér mentes Gotham a megvalósult álom!
Ott ‘tivornyál’ az Iceberg-ben összes gonosz ideálom:
lila cuccban szórja magát egy elragadó fószer,
a tréfás kedvű poéngyilkos, a szemfényvesztő Joker.
A tulaj meg egy előkelő mézes-mázos jó madár,
’csicsereg’ a kis halaknak Pingvin úr, hogy: „-Soha már!”
Cicamica risszant szexin a táncparketten keresztül,
latex feszül popsijára, cickói közt kereszt ül.
Egy szeparéban vörös hajú álomlány virágzik,
a végzetedhez egyedül csak az ő csókja hiányzik.
Zöld zakóban téblábol az okoska, helyi Rébusz,
kalapja karimája az Úristentől elcsórt nimbusz.
A bárpultnál civilben a Madárijesztő tanyázik;
dr. Craintől frászt kap mindenki, majd csendben anyázik.
Az orchestra swinget nyomat, a design pedig art deco;
a kidobósrác Killer Croc, úgy fest mint egy ‘dark gekko’.
Pörög a hely, dínomdánom folyik a bűn ezerrel,
sehol máshol nem lazulhatsz ennyi ‘világi’ emberrel.
És ha kérded hol marad el, merre száll a denevér?
Úgy járt mint a vacak viccben: falnak ment és mindene vér.
A bőregér mentes Gotham a megvalósult álom:
ott partizik az Iceberg-ben összes gonosz ideálom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-03-07 12:06:49
Utolsó módosítás ideje: 2020-03-07 12:06:49