Lóra teremtve
Szóltak a hormonok,
hogy meg kellene születnem.
Anyám megint felkiáltott: "most nyomok!"
Már úgyis elfogyott a türelmem
a szűk és sötét odúban
fejjel lefelé,
mozdultam, hús a húsban,
elhagytam hát a magzatpóz
meghitt gömbölyödöttségét.
Közben anyám
kiadta minden mérgét,
48 óra színtiszta
agónia kísérte jöttöm.
Egy újabb statiszta,
akiről a rendező ugyan már félig letett,
nyakamban a rámtekeredett
köldökzsinór lógott
a sikeres barlangtúráért járó aranyérem helyett.
Megérkeztem, kéken,
már csend volt a szülőszéken,
apám esztergált
a gyárban, mialatt a Nagy Pumpa
engem a Földre delegált.
A következő évben
dundi kisdedként
úsztam az élet nevű lében,
s amikor már elfogyott a tej,
én, kicsi kottafej,
saját dallamom
vonalán a "dó",
(önmagában persze nem szolmizálható),
öntudatra ébredtem lassan.
Másfél évesen, szülői mintára,
felraktak szépen
a p-mobil körhintára.
Azóta is ugyanazon a lovon
töri a fenekemet a lét,
ahogy a köröket a Nap körül egyre csak rovom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-02-26 13:39:33
Utolsó módosítás ideje: 2020-02-26 13:39:33