A hangjegyek nevében
(Szolmizáció II.)
Amint az első hangot megformálta Isten,
fizikai valóját - mint csontra húst - ráöntötte az Anyag.
Dalos madár hangszálain szállt legott a Csoda.
Imbolygó családi ékkövekké hangolta Bolygóit az Úr –
ekkorra megkapta karmesteri pálcáját a Nap.
Kéklő pettyet cseppentett a Tejút sodrába az azúr –
kottakabátról a gomb: hűvös Csillagok hullanak.
--------------------------------
* Megjegyzés a vershez:
A zene és a teremtés alapjai a szolmizációs hangok nevének
konkrét jelentése alapján, saját interpretációban
(Dominus, rerum, miraculum, familias platenarium, solis, lactea via, siderae).
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-02-03 06:10:31
Utolsó módosítás ideje: 2020-02-03 11:06:30