Az asszony, aki a hátán vitte a világot (javított)
Az asszony, aki a hátán vitte a világot,
több életet leélt.
Sosem kérdezett. Tudott, remélt.
Ha kellett ütött, szidott, de szeretett.
Az asszony, aki a hátán vitte a világot
erős kézzel fogta a gyeplőt.
Húzott néha rajta egyet- kettőt,
s ha úgy tartotta kedve, engedett.
Az asszony, aki a hátán vitte a világot
egyszer sem nézett hátra.
Tolta a múltat maga előtt bátran,
s míg más felejtett, ő falat emelt.
Az asszony, aki a hátán vitte a világot
a legnagyobb színészek egyike volt.
Bohócként sírt, nevetett, esett, kelt, omolt.
Volt törpe, óriás. Végül semmivé lett.
Az asszony, aki a hátán vitte a világot
még gyerek.
Nem vonzzák terhek, csak játszóterek.
De felnő ő is, és cipelni fog.
Asszony. Történjen bármi, ő meg nem inog!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-10-20 17:18:17
Utolsó módosítás ideje: 2019-10-20 17:35:10