nyereségvágyból elkövetett alvás
ez úgy volt hogy valahol
a tajga és az egyenlítő között
egy falu elaludt
tudósok mentek
mérték a lázakat
a forgolódó
nyögdécselő emberek
kínai nyelvjárásokban beszéltek
aztán magyarul szidták az Istent
mert bizonyára rohadék
hogy minden tudatalatti
gondolatukat így ellesi
legalábbis
a nagyon kicsi kultuszminiszter
egy riporternek ezt mesélte
alig volt százhatvan centi
de már összeharácsolt annyit
hogy a Föld sebeit megmagyarázza
a maga esetlen módján
leadta a rendelést a feltamadásra
nem sejtette
maga is átalussza
majd az egészet
és úgy fog horkolni álmában
olyan irgalmatlan illetlenül
hogy a falu lakói felébrednek
a nagy káromlásból
és papsajtot eszegetnek majd a sírján
mint a régi szép időkben a vásott gyerekek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-10-11 10:43:23
Utolsó módosítás ideje: 2019-10-11 18:53:40