három kenyérnyi a súlya
félve tartom a karomba'
hosszan figyelem dundi arcát
megvan rajta minden? meg hát
fül orr száj és fülecskék
a szeme mint az enyém: kék
ujjacskái piciny gallyak
kisajátítom most magamnak
megringatom tente-tente
máris alszik a kis Bence
szája szélén mosoly látszik
álmában tündékkel játszik