Gyerekségek
Anyu, azon gondolkodom
alvás előtt minden este:
hogy kerül az égre csillag,
lehet, hogy csak rá van festve?
És az égi versenypályán
éles sípja van a szélnek?
Mennyit futnak még a felhők,
amíg végre célba érnek?
Sétálgat-e a Tejúton
egy nagy király minden este?
Azt is mondd meg: ott a zebra
más színnel van-e felfestve.
Hol van vége a tengernek?
Azt a szemünk mért nem látja?
Könnyű hajók ha kifutnak,
van-e mindnek odaátja?
A szivárvány hajlós hídján
átmehet-e, aki nem fél?
Hazaérnék este hétig,
hogyha engem elengednél?
Sebzett fáknak ágaira
hogy kerül virág tavasszal?
Lehet, hogy a tavasztündér
ragasztja fel ragtapasszal
vagy a méhek édes csókkal?
Láttam a sok apró ravaszt...
Képzeld el, a szirmaikra
fénnyel festik rá a tavaszt.
Annyi kérdés kéretőzik
esténként az én fejembe...
Anyu, hisz` te mindjárt alszol...
Rejtsük arcod tenyerembe.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-05-15 15:56:42
Utolsó módosítás ideje: 2019-05-15 15:56:42