törésvonalak
törésvonalak görbületén
szilánkok között heverek én
letört szélű értelem
tompa érzelemnek feszül
s míg létem gyűrődik
az idő sebszárnnyal repül
szél szaggatta felhő sajog
pipacsot virít az égalj
a holnap túl messze van
pocsolya vizét
borzolja egy sóhaj
törésvonalak görbületén
ülök a mélyben mint a szén
az értelem s az érzelem
néhai eleven fája
de a felejtés már kutat
itt kopog hegyes csákánya
s ha meglel feszít s tör az éke
a holnap majd begyújt velem
és vége
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-02-08 23:19:32
Utolsó módosítás ideje: 2019-02-08 23:19:32