Arany - Kertben
A versbe csak a férgese jut,
Siralom, düh vigasztalás,
Ami az életből kiszorul,
Mégse ámítás ha igazság.
Gonddal formált, szinte győzelem,
Újabb buktatóhoz útlevél.
Maradni, menni nem érdem,
Életfogyasztó tevékenység.
Előre hát, bátran, előre,
(Másfele éppen most hátrálsz,)
Tagadd meg, ami nem célod,
Ne írjál, inkább almát rágcsálj.
Mivel kerítve mindez, résen
Légy, ízekről ne szólj, ne csámcsogj,
Gondolj arra, mi választja el
Küzdő férget az örök fától.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-01-19 18:50:06
Utolsó módosítás ideje: 2019-01-20 10:30:06