Én nem tudom
Én nem tudom, mi a szeretet.
Talán egy hulló falevél, ami csak kereng a szélben,
hogy aztán rátapadhasson valakinek a homlokára.
Talán egy didergő vércsepp, ami néha
kamrákba húzódik melegedni.
Talán a szivárvány egy ismeretlen színe, amit
csak a nyolcadik napon láthatunk majd meg.
Talán egy ritka vegyszer, melyből csak eleget
kéne gyűjtened, s elriad tőle a gyáva halál is.
Talán egy végtelen dallam, s mi
hullámzunk benne, mint hangjegyek.
Talán egy középkori katedrális, épüljön
bármeddig is, sosem készülhet el.
Talán egy idegen nyelv, amit azért oly nehéz
megtanulni, mert csupa másérthangzóból áll.
Én nem tudom, mi a szeretet,
és talán Ti sem, és talán jó is így.
Folytatódjék a keresés.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-09-03 23:15:27
Utolsó módosítás ideje: 2018-09-03 23:15:27