Nyelv öböl
Miért inkább a létezés?
Miért nem inkább a semmi?
Miért a maghasadás?
Miért nem inkább a nihil?
Miért a szent hit?
Az érték nélküli tetszés? Halk konszenzus.
Döntés. Nyers és érces akcentus?
A lét az idő révén a semmiből kilép.
Nem rezonancia. Szomjas érzékiség
Átmossák a tudatot a forró Igék.
Itt a láthatatlan testté lesz. Végleges.
A pillanat egy szigetre tesz.
Akár egy elbeszélés: a múlt egy súlyzó.
A fellegek közé beszorult szó.
Ahol az emlékezés árnyéka az időnek.
Ott dolgokra gondol, itt leírja őket.
Azonos-e a szöveg azzal, amit kitalált?
Egybevág a szándékokkal a vágy?
Az ész procedúráknál házal.
S ül a zátonyon. Bérbe halogatást vállal.
Az arcot a felszálló hajnali pára édesíti meg
Álmodja csak a tiszta ész
megmaradását?
Meginog, ami tartja.
Az áldás.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-07-28 11:18:58
Utolsó módosítás ideje: 2018-07-29 21:09:49