Tóth Gyula
Tavaszi haikuk
Akác virágba
bomló végtelen azúr,
szárba szállt az Úr.
Macskát veri láz,
bodza oldja illatát,
s egyik másikát.
Rétre csal szellő,
borzolt idegünk ernyőz.
,,De szép: nincs felhő!"
Langy erő övez,
tavasz nedvekkel terhes,
harangszó teljes.
Fecske haza tér,
öröme csapongó légy,
dögre járó lét.
Kérész szirmú szél,
gyöngyözve tófelszínt ér,
a mélység tükrén.
Zápor zöld vetés,
mit kényszerül hajt magház,
gerle füttyent rá!
Szoba szögletes
távlat,tű lepkeszárnyban,
gyöngyharmat kerek.
Barka-hajnalba
éledő világosság,
kora' kikelet.
Méhek zöngése,
virág-telt ág zengése;
lenn fűrész sikít!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-05-07 10:55:46 Utolsó módosítás ideje: 2018-05-07 10:55:46
|
|
|