Felerészben
Felerészben osztom meg veled
egyre gyérülő éveimet,
mit megfáradt táltosnak
abrakként adhat még az Isten.
Így élek veled régóta már
egy koszton, egy fizetségen
felét odaadva mindenből
a fogyatkozó egésznek.
S felerészben osztod meg velem
rabul ejtő öleléseid tüzét,
ahogy perceit az óra,
míg önfeledten körbe jár.
Esküt valló tisztesség ez,
mintha bűnök közt mennénk
végig az ítélőszékig.
Látod, olyanok vagyunk
egymásnak mi már,
mint végső menedék,
örökös végvár,
hol nehezebb elpusztulni,
mint élni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-04-23 14:39:50
Utolsó módosítás ideje: 2018-04-26 07:25:57