EGY FURCSA TÖRTÉNET III.
Értetlenségemmel egyedül maradtam a kávéházban,
röpködtek a vigécek,
s én nem kacsintottam össze senkivel,
hanem a falra kitűzött előfoglalási kedvezményt fürkésztem
összehúzott szemekkel azon tűnődve, hogy bár senkinek nem vétett,
megint perbe fogják majd a statikusságot ezt a vízmértékben fogant tőkesúlyt,
a tanúk már fel is sorakoztak és leváltották az ügyeletes bírót,
aki a jóindulatukra apellált mindhiába,
közben efféléket üvöltöztek: - a végtelenített számoknak nem jár védelem!
- Páraoszlopok helyettesítik a söralátéteket!
- Látensek csapódnak a zömökökhöz,
s az ostyák - alattomban - műlesiklást végeznek!
Ettől besokalltam, úgyhogy dühömben megfúrtam a forgácshidat,
- hát nem felháborító, az embernek végig kell néznie,
amint a makettek csalatkoznak a cintányérokban ráadásul mindvégig tehetetlen,
hacsak nem tulajdonítja el a szomszéd bő hozamú kertjéből a parázstököt, -
az osztalék inkább azokat sújtja, akik nevén nevezik a szöszmötölést,
minek az álca, ha a radír működésképtelen,
- akkor sokáig sajtolódva fogtam egy műanyag vonalzót
és kijátszottam vele a ragadványok oltványát, hát igen,
az illemek átcsoportosításánál egyedül én
voltam jelen,
marasztalt is a strapabíró duzzanat, olvasszak fel neki anekdotákat egy külön
erre a célra rendszeresített könyvből,
hanem én megmakacsoltam
magam és semmibe véve a geofizikát elszegődtem krumplihámozónak a nagynénémhez,
közvetlenül nagyböjt előtt,
mi ebből a tanulság, - ha a nyesedékek lektorálásával
nem boldogulnánk,
legyünk kreatívak a bikaviadorok kiirtása terén, viszont ne bántsuk az adakozni
kénytelen koldusokat s amennyiben orvoslásra kerülne sor, ne hívjunk kuruzslókat,
de több ízben is vegyünk részt a megingó szamárlétra tépelődő bankettjén,
különben hamar behabzsol minket a paragrafusok korrektúrája.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-04-19 15:36:22
Utolsó módosítás ideje: 2018-04-19 15:36:22