Lebontás
A hasítás áldozata.
A filozófia, ami azt tartja,
megszerezni könnyebb,
mint megtartani, bölcsebb
a kapitalizmus rendezett
hajú gyermekénél.
Élére vasalt nadrágban pózolás
szarásig a megfelelés tíz
megapixeles kamerája előtt.
Pózolás, amíg a reálérdek
áprodott szagú lehelettel
bele nem súgja a fülébe:
Hahó faszikám.
A történelmet a győztesek írják.
Isten nem szereti a picsákat.
Egyél, igyál, népesítsd be a világot.
Ne filózz. Ne kérdezz.
Taposs el minden faszkalapot, aki az utadba áll.
Toljad csak, ahogy a csövön kifér, szabadkozni
ráérsz majd a végén.
Elfogadni a Krisztus a mi megváltónk bullshitet
ráérsz majd a végén.
Kidumálni ráérsz majd a végén.
Addig csak a picsák tartják oda a másik orcájukat is.
Picsa vagy?
Ez visszhangzik nullhuszonnégyben.
Anyu, apu,
a tanárbá,
a szomszédbá
a doktorbá
a főnökbá kérdezi:
Picsa vagy?
Picsa vagy?
Picsa vagy bazdmeg?
És ő inkább rámondja, hogy igen,
mintsem a lelkiismeretének rohadásától
legyen a lehellete szarszagú.
2018.04.01.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-04-01 23:46:07
Utolsó módosítás ideje: 2018-04-01 23:48:06