Pasztorel
ne félj fagyott
belém a hang
felugrani
magunk elé kapni
a ruhát
úgy kellett felkapni valamit igen
az előbb csak belepusziltam
füledbe ne halld a fűzizegést lapuljunk
nem tudtam még hogy minket keresnek
és belenéztek a szemébe
csupa valag egyen-pocak toka
izzadt megvagytokkal az üveg mögötti arcon
belenéztek arcába s egyik a tomporába markolt
csak ezt tudnám feledni
akkor én nem tudtam mit teszek
lábbal telibe kaptam a hatalmast
puffanva zuhant el mint leeső zsák ki mögötte állt
könyökkel szúrtam meg és a térdeit oldtam
ROHAAAAAAAAAAANJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
de fara nőtt
és hunyorgatni kezdett
nekem meg spriccelni a könnyem és ott esem el
ha nem hallom a kutyaugatást
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
berobbanni tájba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(a faluhoz) dobbantva befarolt kocsikon
(a faluhoz) makogó szerelmeseket hagyva
(a faluhoz) bennük
míg a rákosemlőjű eb felnyí.....
lemarad a csipkebokorban!
a falu bevárt:
egy domb mögül
(bikamadarak nyihogtak) a levegőbe ugrott
CSINNADRATTA!!!
ringlisp...
és a
SZEMÜVEGESEK!!!
SZEMÜVEGESEK!!!
én ott akkor azonnal sóbálvánnyá
váltam meg azzá a fává meg a füvekké
ahol feküdtünk
bőrillatú nevetéssé és csókká
de már jöttek is a szemüvegesek
s legerősebb harcosuk ekkor
fújni kezdte belém a tüdejéből a füstöt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-25 16:33:11
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-25 16:33:11