Hidegháború
Az erdőnket reggelre annektálta a fagy.
Mínusz tizenöt fok, bakancsropogtató
hó, csikorgó csend. Volt már tél, nem
egyszer ilyen. Mire észreveszem,
hogy ellenséges területen járok,
már puskagolyók és nyílvesszők
szaggatják arcomat. A harkályok
morzejelekkel adják tovább a hírt:
fog-gyö-kér-hár-tya-gyul-la-dás.
Az orvosok az enyhülés kezdetéig
kijárási tilalmat rendelnek el.
2018. február 28.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-07 13:37:15
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-07 13:37:15