Veled
Veled
Ahonnan jöttem én ott nincs Ég s Föld között
S nincs közöd,hogy ott a szenvedés,hogy s mint…
Tudod ahonnan én jöttem mély a csend
Mert nem szakad át a percen a mutató az az apró ami dermeszt.
Ahonnan átcsöppent véres szárnyam
Ahonnan megsebzett szívem
S levegőért duzzadt szájam
Onnan jöttem én.
Mert kellettél!
Kellettél Ég s Föld között
Igenis,hogy legyen közöd!
Mert keserű e lét minden kétely fölött.
Tanulni a boldog égető csendet
Kisírni egy érző testet
Lángban nevetve viaszként elfogyni
Cukorként szájadban olvadni.
Ahonnan jöttem én ott nincs Ég s föld között
S nincs közöd,hogy ott a szenvedés,hogy s mint…
De kell,hogy megértsd
Ez mind mit kérek én.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Az Andok vérző hegyei ( , 2017)
Kiadó: Könyvműhely Kiadó
Feltöltés ideje: 2018-01-26 13:11:14
Utolsó módosítás ideje: 2018-01-26 13:11:14