Csak jönnek-mennek itt az évek, mint
a Dunán sodródó jégtömbök a nagyobb
fagyok után. Forrásukhoz vissza nem
térnek, hívogatják őket messzi tengerek,
és mi éppen úgy feledjük el a régmúlt
emlékfoszlányait, ahogyan ők hazaolvadás
után a vándorcseppeket. Talán a könnyezés
sem más - szimpla szívcsap-olvadás.