Petz György
Egy laptoppal bosszankodik (Új gép, jó talán - ember, új talány; Isten átalány és Ady)
És sánta mennyi,
és mennyi béna;
s akiknek szája
nem nyílik szóra,
és egyre több
a poklos is.
Isten fia merre van,
és jaj a vakoknak,
érzéketleneknek,
és jaj minden
megszületettnek,
aki azt hiszi, él.
Mert az élet ünnep,
nem ám egyszerű
magyarázat vagy
át-megélés.
Kezdő vagyok én
mindegyik dalomban,
tetteimben és hallgatásomban,
mert az időre fogtak engem,
megcélozták, aztán elengedtek;
rutinomban is kezdő vagyok,
akár akarom, akár hagyom
egészen, ameddig megtartatok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-12-04 00:15:07 Utolsó módosítás ideje: 2017-12-04 00:18:16
|
|
|