UTCA
fű-hívogató
madárhang-lépcsők
virágait most rendezi újra az ének
és gyöngy-ragyogású tűz gyújtja ki újra
színét a fenyőknek
a kerítések zuhognak
s a szobrokat újra és újra feloldja lassan a fény
a madárhang-lépcsőkön ugye holnap is újra
eljössz elém?
eltűnt a tél
de ittfeledték
hósipkájukat a télből a kicsi manók
a csillag-keresők
a szél-altatók
de ébred a szél
madárhang-lépcsőkön felfut a kékre
fény-hívogató
fű-hívogató
és büszke a szó
/1967/
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.