Nyár végén
Ma játszik a Nap, a horizonton épp
megáll, körültekint. A hajad köré
Vetül szelíden fénye, mintha
Glória volna arany-vörösben.
A szél magára lány alakot vesz, új
Ruhája por, levél. Csupa szenvedély
A tánca, pördül és virágot
Szór neked, s elszalad elpirulva.
A nyár pihenni készül. Az almafák
Tövébe hint ezüst ködöt. Éjjel a
kopott pipacsmezőn elalszik,
álmodik rólad is, összerezzen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Szó-kincs 2017 antológia (, 2017)
Kiadó: Aposztróf kiadó
Feltöltés ideje: 2017-11-12 00:08:46
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-12 00:08:46