Négykézlove (villanella)
Se máz, se dal, csak megszületni kéne
ma is, ahogy a hajnal még marasztal,
ha éjszakába húz a föld, miért ne?
Itt lenn egy tegnap elgurult kis érme
bújik, ahol kitámaszt a kisasztal,
se máz, se dal, csak megszületni kéne,
csak úgy akár, mocsokba, sárba, vérbe,
egy vallomást hörögni hó fajansszal,
ha éjszakába húz a föld, miért ne?
Egy vallomást talán így is megérne,
nem gátolhat meg ebben pár arasz fal,
se máz, se dal, csak megszületni kéne,
nem mint a csend sötétbe ingó réme,
fényekbe győzni lángoló malaszttal
ha éjszakába húz a föld, miért ne?
A perc beléhasít tenyérbe, térdbe,
nincs válasz, és a kérdés sem vigasztal
ha éjszakába húz a föld... miért ne?
Se máz, se dal, csak megszületni kéne.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-10-25 16:49:42
Utolsó módosítás ideje: 2017-10-26 14:40:14